top of page

Kommodorin kynästä

Arvoisat Westend Sailors ry:n jäsenet

Seuramme vuosikokous päätti viime vuoden marraskuussa uudesta hallituksesta. Aiemmin hallituksessa toimineet kommodori Tapio Heikkilä, sihteeri Risto Kekäläinen ja tekninen satamamestari Juha Helin jättivät hallituksen. Haluankin kiittää heitä seuramme hyväksi tehdystä työstä. Kotisivuiltamme löytyvät uuden hallituksen ja toimitsijoiden yhteystiedot.


Talvea ei tullut Westendiin lainkaan vaan syksy jatkui kevääseen asti. Talvi ilman jääpeitettä on ollut lempeä seuran laiturirakenteille. Ainoastaan äärimmäisen korkealla käynyt meren pinta on aiheuttanut jonkun verran korjaustarvetta Kaupanrannan laiturin lähimpänä rantaa olevalle ponttoonille. Viime kesänä uusittiin Lyökkiniemen laiturin kiinnitysketjut. Tänä kesänä on Kaupanrannan laiturin kiinnitysketjujen ja painojen vuoro.


Seuramme venepaikat sijaitsevat Lyökkiniemen ja Kaupanrannan laiturissa sekä näiden laitureiden välisellä poijukiinnitysalueella. Seurassamme laituripaikat ovat paikanhaltijoiden lunastamia. Poijukiinnityspaikkoja on seuralla osoittaa tarvitsijoille. Viime vuosina on venepaikkojen kysyntä lisääntynyt alueellamme. Kysyntä kohdistuu ennen kaikkea laituripaikkoihin. Tästä syystä olisi hyvä, että laituripaikan haltija, jolla ei ole venettä, ilmoittaisi vapaasta laituripaikastaan jäsenille sivustomme venepaikkatorin kautta, jotta paikka saadaan edelleen vuokrattua ja käyttöön sitä tarvitsevalle.


Satamasäännöt löytyvät kotisivuiltamme. Satamasäännössä täsmennetään monta toiminnan kannalta oleellista asiaa. Tässä muutama tärkeä:

- satamaamme kiinnittyvän veneen tulee olla katsastettu ja venevakuutettu

- veneessä tulee olla puhdas ja ehjä Westend Sailorsin viiri purjehduskaudella

- veneessä tulee olla rannasta irtauduttaessa Westend Sailorsin lippu

- veneen painoraja Lyökkiniemen laiturissa on max 10 t ja Kaupanlaiturissa max 1 t


Purjehduskauden toimintaa leimaa koronaviruksen aiheuttama pandemia. Meidän tulee noudattaa valtioneuvoston kulloinkin voimassa olevia ohjeita ja määräyksiä. Tarkempia ohjeita veneilyyn liittyen on luettavissa mm. seuran westendsailors.fi sivuilla. Tulevan purjehduskauden tärkeät yhteiset päivämäärät ovat luettavissa kotisivuiltamme. Pandemian aiheuttaman kokoontumiskiellon takia peruutamme kuitenkin suunnitellut toukokuisen siivoustalkoon ja kesäkuisen laiturijuhlan. Rantojen siivousta toki voi kukin tehdä oman aikataulun mukaan.


Laiturijuhlan pitämistä myöhemmin kesäkaudella tarkastellaan kokoontumis-kieltomääräysten mahdollisesti poistuessa. Katsastusajankohdat säilytämme aikataulun mukaisina. Katsastusohjeet ovat tänä vuonna muuttuneet pandemian takia. Katsastusohjeet löytyvät seuran sivuilta.

Pandemiasta huolimatta mahdollisimman mukavaa ja aurinkoista purjehduskautta!

Juha Venho

Kommodori

52 views0 comments

Comments


bottom of page