top of page

Satamamestariterveisiä

WS satama on talvehtinut hyvin, kun huomioidaan jäätilanne ja talvimyrskyjen aikaansaannokset.


Pikkulaiturin poijut saatiin uusittua loppusyksyn aikana. Poijupainoja lisättiin reippaasti, jotta isommatkin veneet pysyisivät paikoillaan. Painot upotettiin pohjamutaan puhalluskoneen avulla, jotta ne pysyisivät paikoillaan, toivottavaa olisi, että peräköysiä ei kiristetä ”normaalia” kireämmälle, alkukauden aikana, jotta painot asettuisivat kohdilleen. Pienveneiden lukitseminen panssariketjuilla on hyväksyttävää. olisi toivottavaa, että ketjua ei kiristetä liiaksi, jotta veneet liikehtisivät nykimättä aallokossa - rikkomatta laiturin kantta.


Kevätkiireiden ohessa on hyvä käydä kauppojen veneosastoilla hankintareissulla uusimassa pitempiä kiinnitysköysiä, - lepuuttajia ja kiinnitysheloja, jotka vielä ovat suhteellisen edullisia hankkia.


Kun venekatsastukset alkavat pyydämme, että kaikki veneenomistajat oma-aloitteisesti ilmoittautuvat ja huolehtivat, että veneen -sekä haltijatiedot ovat ajan tasalla. Katsastettavan veneen vastuu on yksiselitteisesti veneen Omistajalla. Kuluvan kauden aikana pyrimme tarkentamaan niin veneiden kuin omistajien tiedot ja luetteloimaan uudelleen (tietoturva-asetusten mukaisesti), jotta pystyisimme yhdistyksenä takaamaan turvallisen sekä informoivan ankkuroinnin jäsenistöllemme.


Pikkulaiturin laiturista vastaa Asla Jääskeläinen kts. WS yhteystiedot.


Lyökkiniemen-laiturin osalta ei suurempia teknisiä muutoksia alkavalla veneilykaudella ole.


Laiturille johtava maa/kiviosuus on paikoitellen sortunut myrskyävän nousuveden takia. Joten pyrimme työkonetilanteen salliessa, korjaamaan ja tasoittamaan kulkuväylää.

Nk. jatkuvalla työlistalla meillä on laiturin Septitankki-tyhjennyslaitteiston toimintaan saattaminen oman laivaston käyttöön. Hanke noudattaa merten hyvinvoinnin edistämistä, johon osallistumme kun taloudelliset mahdollisuutemme sen sallivat. seuraamme tarkasti ympäristölain velvoitetta, - joka meitä ei vielä koske, - joskin meillä on hyvät mahdollisuudet tulevaisuudessa panna hanke täytäntöön, - sillä alkuinvestoinnin infran osalta olemme jo tehneet, joten siirrämme tämän hankkeen seuraavan 50 vuotisen toiminnan työlistalle.


Joka vuotisen talkoopäivän yhteydessä siivoamme mm. Lyökkiniemen alueen 50v. juhlakuntoon jotta Juhlateltan pystytys onnistuisi suunnitelmien mukaan.

Toivotan jäsenistölle rentouttavaa ja turvallista veneilykautta 2022


Lars Hongelin, Satamamestari20 views0 comments

Comments


bottom of page