top of page

Meripelastajien rakettiammuntaharjoitus


Espoon vapaaehtoiset meripelastajat järjestävät yhdessä Helsingin Meripelastusyhdistyksen kanssa jäsenilleen hätämerkinantoharjoituksen Espoon Haukilahdessa (Mellstenintie 6) sunnuntaina 23.2.2020 klo 10.00–16.00. Tilaisuudessa veneilijät voivat harjoitella turvallisesti hätämerkinantovälineiden käyttöä.


Harjoituksessa yli 18-vuotiaat veneilijät (15-17 vuotiaat voivat osallistua huoltajan seurassa, sitä nuoremmat voivat seurata sivusta) voivat ampua luvallisesti ja turvallisesti omia punaisia hätärakettejaan, punaisia käsisoihtuja ja oransseja merkkisavuja.


Harjoituksissa saa myös käyttää omaa luvanvaraista valopistoolia. Lupa tulee esittää paikan päällä. Kaikissa käytettävissä hätämerkinantovälineissä tulee olla valmistusleima 2/2013 tai sitä tuoreempi. Ennen harjoitusta välineet tarkistetaan ja ampujille annetaan henkilökohtainen opastus niiden oikeanlaiseen käyttöön. Paikalle voi myös tuoda ilmaiseksi käyttöön kelpaamattomia pyroteknisiä hätämerkkejä niiden asianmukaista hävittämistä varten.


Hätämerkkien käytön harjoittelua suositellaan kaikille veneilijöille. Etenkin hätäraketin ampumisen harjoittelu on tärkeää, jotta hätätilanteessa osaa toimia oikein eikä aiheuta vaaraa itselleen tai muille. Hätämerkinantovälineiden tulisi olla tuttuja koko veneen miehistölle ja kaikkien tulisi tietää missä niitä veneessä säilytetään, jotta tosipaikan tullen ei mene sormi suuhun.


Harjoitukseen pääsee mukaan ilmoittautumalla Espoon Meripelastajien verkkosivuilla pe 21.2.2020 mennessä. Harjoitus on Espoon Meripelastajien ja Helsingin Meripelastusyhdistyksen jäsenille sekä muiden Suomen Meripelastusseuran jäsenyhdistysten Trossi- ja henkilöjäsenille ilmainen. Koko venekunta voi tulla mukaan!


Tervetuloa harjoittelemaan!


Anni Muukkonen Harjoituksen johtaja


24 views0 comments

Comments


bottom of page