top of page

Kommodorin terveiset 2024

Kommodorin terveiset

Westend Sailorsin vuosikokous päätti viime vuoden lopulla nuorentaa kertaheitolla uuden hallituksen kokoonpanoa. Allekirjoittanut aloitti seuran uutena kommodorina ja uutena jäsenenä Erkka Suominen vastaa katsastustoiminnasta. Timo Kovanen jatkaa sihteerinä, samoin Asla Jääskeläinen ja Matti Halttunen satamamestareina. Jan Segerstamin vastuulla on tietojärjestelmät ja Joona Turtiainen jatkaa varainhoitajana, mutta uutena tehtävänä myöskin varakommodorin vastuu. Kotisivuiltamme löytyvät tarkemmin uuden hallituksen ja toimitsijoiden yhteystiedot.

 

Aiemmin hallituksessa toimineet kommodori Juha Venho sekä Lars Hongelin jättivät hallituksen. Haluamme kaikki kiittää heitä suuresti seuramme hyväksi tehdystä pitkästä ja ansiokkaasta työstä! Tulemme varmasti jatkossakin käyttämään heitä konsultteina eri tehtävissä ja haasteissa.

 

Westend Sailorsia on pääosin pyöritetty vapaaehtoisella työllä ja haluamme näin jatkaa edelleenkin. Seuran talkoissa ja toiminnassa pyörivat kuitenkin vuodesta toiseen aina samat ”naamat”, joten toivoisimmekin, että tulevaisuudessa näkisimme enemmän seuran jäseniä mukana eri tehtävissä. Yksi hyvä tapa aloittaa toiminta on osallistua seuran kevättalkoihin laiturilla 15.5. Samalla nostamme juhlallisesti seuran lipun tankoon.

 

Laiturit tarvitsevat joka kevät jonkinlaista kunnostamista ja ylläpitoa. Talven aikana Lyökkiniemen laiturin betoninen lippa oli haurastunut niin pahoin, että jouduimme aloittamaan välittömästi lipan korjaustoimenpiteet. Meillä on seurassa ja jäsenistössä laajaa osaamista ja yllättäviä kykyjä, joten lipan korjaus (uudelleen valaminen), käyntisillan parantaminen sekä laiturin jatkaminen lähti ripeästi liikkeelle. Täten laiturin pitäisi olla valmiina normaalin veneilykauden alkaessa. 

 

Westendiin rakennetaan uusia arvokkaita taloja nopeaan tahtiin ja venepaikkojen kysyntä on lisääntynyt huomattavasti. Lähinnä Kaupanrannan laiturissa on näyttänyt olevan useita käyttämättömiä paikkoja. Toivoisimme, että kaikki laituripaikan haltijat, jolla ei ole käyttöä paikalleen, ilmoittaisivat siitä joko hallitukselle tai suoraan jäsenille sivustomme venepaikkatorin kautta.

 

Yksi asia johon haluaisin jäsenistön kiinnittää erityistä huomiota on veneiden katsastustoiminta. Haluamme korostaa, että katsastus on luonteeltaan veneilyturvallisuuskonsultointia! Jokaisen veneenomistajan intressinä on turvallinen liikkuminen joka tilanteessa veneellä ja yhdistys tarjoaa tämän jäsenpalveluna ilmaiseksi. Ota mukaan vaikka koko perhe katsastustilaisuuteen, meillä on 10 kokenutta ja SPV:n kouluttamaa katsastajaa konsultoimassa veneen turvallisuuteen liittyvissä asioissa.

 

Muusta toiminnasta löytyy seuran kotisivuilta (www.westendsailors.fi) tietoa ja aikatauluja.

 

Westend Sailorsin laiturit sijaitsevat kaupungilta vuokratuilla vesialueilla. Haluamme olla jatkossakin hyvä vuokralainen ja ottaa lähistön naapurit huomioon siten, että emme häiritse niitä tarpeettomasti. Pidämme rannat siistinä ja veneiden nopeudet alhaisina lahdenpoukamassa.

 

Veneily on meille kaikille rentouttavaa ja antoisaa vapaa-ajan toimintaa. Siksi haluaisin vielä erityisesti toivoa, että pidämme ystävällisen, huomaavaisen ja toisia ihmisiä kunnioittavan ilmapiirin seuramme toiminnassa! On antoisaa kävellä laiturille ja lähteä vesille, kun kohtaamme laiturilla hymyileviä ja ystävällisiä, samasta harrastuksesta nauttivia ihmisiä!

 

Ystävällistä purjehdus- ja veneilykautta!

 

Jukka Jyränoja

Kommodori
58 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page