top of page

Veneiden katsastuksista 2019

Hyvää venekatsastusten perustietoa löytyy nettisivustomme pääsivulta toiminta/katsastus. Katsastusajankohdat löytyvät toiminta/tapahtumakalenteri. Lisäksi uutuutena löytyy erityiskatsastus, joka maksaa. Se löytyy valikosta toiminta/katsastusvaraukset/erityiskatsastus. Noilta välilehdiltä löytyy myös hyödyllisiä linkkejä mm. SPV:n ja Traficomin sivuille. Käykää lukemassa!


Katsastusiltoina, jos tilanne vaatii ja katsastajien määrä sallii, on myös Kaupanrannan laiturilla katsastaja. Tämä päätös tehdään kuitenkin vasta katsastusajankohdan alussa Lyökkiniemen laiturilla.


Lyökkiniemessä on uutuutena myös katsastuslista, jolla koordinoidaan sitä, että veneet katsastetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Tullessasi Lyökkinimeen katsastukseen, käy laittamassa nimesi ja puhelinnumerosi katsastuslistaan, niin vapautuva katsastaja ottaa seuraavan vuorossa olevan veneen. Näin ei vahingossa ohiteta ketään.

Sammuttimia tarkastetaan ainoastaan yhtenä katsastusiltana, 3.6. Lyökkiniemessä. E.Havantola Oy tekee työn. Varatkaa käteistä mukaan; hinnat: paineellinen 2kg 9,00€/kpl, paineellinen 6kg 11,00€/kpl. Kannattaa ottaa samalla mukaan asunnon, auton, mökin, asuntoauton ja –vaunun ym. sammuttimet ja tarkastuttaa nekin. Voitte vinkata myös ”ei veneilevälle” naapurillenne, että Lyökkiniemessä voi tarkastuttaa sammuttimia … kaikki ovat tervetulleita! Ei siis tarvitse olla WS Ry:n jäsen! Yrittäjä tykkää, kun on paljon tekemistä = tuloja ja tulee taas ensi vuonna mielellään.


SPV katsastusinfo 2019:

” VUODEN 2019 KATSASTUKSEN TEEMANA ILMATÄYTTEISET PELASTUSLIIVIT

Tämän vuoden katsastuksen yhdeksi teemaksi on nostettu ilmatäytteiset pelastusliivit (l. paukkuliivit). Liivit tulee huoltaa vuosittain (valmistajan ohjeita noudattaen) ja tehdystä huollosta tulee olla merkintä liiveissä. Ilmatäytteisten pelastusliivien mukana täytyy olla varaosasarja jokaista liiviä kohti. Ilman huoltomerkintää tai varaosasarjaa olevaa ilmatäytteistä pelastusliiviä ei hyväksytä katsastuksessa. Joissakin liiveissä on havaittu, että kaasusäiliö kiertyy aikaa myöten auki itsekseen. Pelastusliivit tulee tarkastaa säännöllisesti ja varmistaa, että kaasusäiliö on kunnolla kiinni (jotta liivit myös täyttyvät ilmalla tarpeen tullen). Lisäksi on myös tarkastettava, että liivit eivät vuoda (täytetään liivit ilmalla).”

Myös WS Ry:n katsastus keskittyy erityisesti tähän aiheeseen!


Lisäksi WS Ry suosittelee merkitsemään kelluntavälineet ja pelastusrenkaan/-t veneen rekisteritunnuksella ja puhelinnumerolla. Näin helpotetaan mahdollisia pelastajia, kun/jos veneen em. välineitä löytyy vedestä. Myös pelastamista voidaan tehostaa, jos tilanne tunnistetaan esim. soiton perusteella vakavaksi.

Jo toisena vuonna peräkkäin käytämme SPV:n SUULIn sähköistä katsastusta eli paperit alkavat olla historiaa. Toki Venetodistukseen tulee edelleen katsastajan merkintä.

Ollaan kiinnostuneita omasta veneilyturvallisuudesta, kapteenilla on suuri vastuu!


Timo Kovanen Katsastuspäällikkö

37 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page