top of page

Kausiterveiset satamamestarilta 2021


Hyvät Tavat

-Kun laiturilla tavataan, noudatamme alkavan veneilykauden aikana hyväksi todettua toistemme venekuntien ystävällisen huomioimisen kuten merellä tapana on.

-Satamassa tulee noudattaa veneliikenteen hyviä sääntöjä ja erityisesti tarkkailla oman veneen peräaallon korkeutta. Aallot kuluttavat niin poijukettinkejä kuin laiturikiinnityksiä, lisäksi rauhallisen sataman tuntomerkkejä ovat luonnonrauhan kunnioittaminen kaikilla tasoilla ja siihen pyrimme oman mukavuutemmekin takia.

Tarkkaavaisuus - sääolosuhteisiin sopeutettu ajonopeus ja tähystäminen merellä on erityisesti fokuksessa kun hitaasti ja nopeasti kulkevat alukset kohtaavat merellä.


Talkootyöt

Jotta WS pystyisi jatkossakin pitämään kustannustason alhaisena- hallitus toivoo, että jäsenistö osallistuisi niin kunnostustöihin kuin rantojen siivoamiseen kun kutsu käy.

Kunnostustöissä tarvittavat työvälineet ovat yleensä satamestareilla ja rantojen siivoamiseen tarvittavat välineet ovat henkilökohtaisia, kuten käsineet, haravat, lapiot ja kottikärryt. siirtolavan ja tarjoilun WS hankkii totutun talkootavan mukaan.


Laiturit ja Poijut

Laiturit ja poijut ovat kestäneet varsin hyvin tämän talven jäät, joten olettaa voimme, että suuria yllätyksiä ei tulisi jäiden lähtiessäkään. Seuramme on tehnyt investointivarauksia pahan päivän varalle vähän tahtomattaankin kun maailmalla riehuva pandemia on estänyt kustannuksia aiheuttavien laiturijuhlien järjestämisen ja muutenkin ollaan toimittu” säästöliekillä ”.

Kaupanrannan laiturin vihreiden poijujen kettingit on tarkoitus vaihtaa uusiin kulumien vuoksi tulevan veneilykauden aikana.

WS hallitus on asettanut laiturimestarit 11.3. selvittämään Lyökkiniemessä, kuinka/ja milloin laiturikannen parantaminen tai uusiminen tulisi suorittaa.

Laituriporttien lukituksia ja vartiointi-turvallisuus-välineistöä kehitämme ja hankimme kun sopivia ratkaisuja löytyy.


Autojen pysäköinti

Lyökkiniemessä WS:lla on 12 autopaikkaa jäsenistön autoille. Parkkilupia jaetaan katsastuspäivien yhteydessä tai sopimuksen mukaan. Nyt jaettavat parkkiluvat ovat monivuotisia. Parkkipaikkojen reuna-alueella sijaitsevat kivenjärkäleet ovat aiheuttaneet kolhuja autoihin, pyrimme siirtämään kiviä kun sopiva työkone on käytettävissä.

Kaupanrannassa (kalliotasanteella) autoja ei saa pysäköidä koska emme ole vielä onnistuneet järjestämään asiaa Espoon puisto-osaston kanssa. (luvattomasta pysäköinnistä rapsahtaa osoitettavasti pysäköintivirhemaksu).

Toivotaan, että veneilykaudesta tulisi turvallinen - virkistävä - sekä vapautta huokuva kokemus kaikille, pitkän rajoitteisen talvikauden jälkeen.Lars Hongelin


Satamamestari WS

60 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page