Kirstun kilahduksia 2020

Seuramme talous on edelleen vakaalla pohjalla. Näyttää myös siltä, että leuto talvi ei tuonut tulleessaan suurempia ongelmia laitureillemme, vaikka veden pinta ennätyskorkeuksia hipoikin. Näillä näkymin emme siis joudu suuremmin turvautumaan keräämäämme pieneen yllättävien menojen puskuriimme.


Laskutukusen, reskontran ja jäsenrekisterien osalta turvaudumme edelleen Suomen Veneily- ja Purjehdusliiton (SPV) Suuli-järjestelmään, jota myös käytämme kommunikointiin yleisesti ja laskutuksen osalta. Vaikka Suulin käytettävyys on kehityksestä huolimatta haastavaa puolin ja toisin, on se kuitenkin osoittautunut luotettavaksi apulaiseksi seuramme tarpeisiin.


Kirjanpidossamme käytämme Procountor -pilvipalvelua, mutta sen käytössä olemme edelleen joutuneet osittain ostamaan tilitoimiston apua. Tulevien laskujen skannaus ja maksujen hoito onnistuu mainiosti kännykän appien avulla, vaikka käyttämämme pankin palvelut näyttävät siirtyvän menneille vuosikymmenille :-(


Yritämme kuitekin edelleen ottaa tilienpidon tekemisen kokonaan omiin käsiin. Työmäärä ei ole iso, mutta vaatii hieman nykyistä enemmän kirjanpidon ymmärrystä, jota toistaiseksi taloustiimistämme puuttuu – tule siis rohkeasti mukaan, jos tunnet kykeneväsi auttamaan ja myös opettamaan asiaa vähemmän osaavia!


Jäsenen kannalta on tärkeää, että jäsenrekisterissä on hänen oikea ja ajantasainen sähköpostiosoitteensa - siis sellainen, jota luetaan säännöllisesti - ja mielellään puhelinnumero, jos jostain syystä ei saada asioita hoidettua sähköpostilla. Tiedot voi jokainen itse päivittää Suuli-järjestelmään tai seuran sihteeri hoitaa päivityksen ilomielin saatuaan muutoksesta tiedon.


Seuraltamme tulevissa sähköpostilaskuissa käytetään viitenumeroa, joka helpottaa merkittävästi laskujen ja maksusuoritusten käsittelyä ja kohtaamista ja edelleen mahdollistaa niiden käsittelyn automatisoinnin kasvattamista. Seuraamme tiivisti alan kehitystä ja pyrimme ottamaan jäseniä hyödyttäviä uusia sovelluksia ja käytäntöjä käyttöön eturintamassa, kun niitä ilmestyy.


Pyydän ystävällisesti maksamaan laskussa mainitun summan sellaisenaan viitenumeroineen, sillä muuten tiedot eivät kohtaa ja seuraa turhaa selvittelyä ja ajanhukkaa puolin ja toisin. Jos laskussa on jotain epäselvää tai ongelmaa, ottakaa yhteyttä talous@westendsailors.fi niin asiat kyllä selviää.


Muistutuksena vielä, että laituri- ja poijupaikkojen omistajat vastaavat aina paikkaansa liittyvistä maksuista seuramme suuntaan käyttivät paikkaansa itse tai ovat sen luovuttaneet toisen käyttöön.


Mukavaa kesän odottelua ja upeita veneilyjä :-)AnttiN/WS Kirstunvartija

20 views0 comments

Recent Posts

See All
WESTEND SAILORS WS RY

Westend Sailorsin tavoitteena on toiminnallaan edistää westendiläistä vesillä liikkumisen mahdollistamaa yhteenkuuluvuutta. Yhdistys edistää monin tavoin veneilyä harrastuksena, antaen myös opastusta ja käytännön neuvoja veneilyharrastuksen aloittamiseksi ja ylläpitämiseksi. Vesiurheilun aloittamista kaikissa sen muodoissa kannustetaan.

YHTEYSTIEDOT

Westend Sailors WS ry toimii satamassaan ja muussa toiminnassaan vapaaehtoisvoimin. Parhaiten yhteydenotto seuraan toimii sähköpostitse.

sihteeri (at) westendsailors.fi, 0500 608880

kommodori (at) westendsailors.fi, 0500 447300

© 2019 Westend Sailors ry, N60° 09' 45''  E 24° 48' 27''