top of page

Kommodorin terveiset

Updated: May 13, 2019

Kevät on tänä vuonna ollut poikkeuksellinen: Runsaslumisen ja kylmän alkutalven jälkeen kevätsäät lämpenivät ennätyslukemiin huhtikuussa - ja nyt toukokuussa taas ollaan oltu yöpakkaslukemissa. Lämmin huhtikuu sai veneiden kunnostajat liikkeelle, ja ensimmäinen vene saapuikin Kaupanrantaan jo vähän ennen jäiden lähtöä. Lyökkiniemeen ensimmäinen vene saapui tosin vasta muutama tunti jäiden lähdön jälkeen.


Kaupanrannan laituri joutui kärsimään talvesta jonkin verran, ja vaurioita on korjattu muiden kevätkunnostusten ohella. Kaupanrannassa myös vahvistetaan veneiden kiinnityspisteitä laituriin, jotta suhteellisen kevytrakenteinen laiturimme selviäisi kuormastaan kunnialla. Veneiden koon kasvaessa olemme valitettavasti joutuneet viime aikoina kiinnittämään huomiota Kaupanrannan veneiden kokoon. Kaupanrannan laituri on nimittäin niin kevytrakenteinen, ettei siihen ole mahdollista kiinnittää satamasäännössä määrättyä suurempaa tai painavampaa venettä.


Vuosi sitten testasimme katsastusten suorittamista sähköisesti, ja hyvin kokemusten myötä sähköinen katsastus on tullut jäädäkseen. Katsastusiltoja on tänä vuonna kolme, ja toivomme että mahdollisimman moni katsastus saadaan hoidettua näinä iltoina kuntoon. Yhdistys kyllä tarjoaa mahdollisuuden tarvittaenssa varata erillistä korvausta vastaan henkilökohtaisen katsastusajan.


Westend Sailors toimii vapaahtoisvoimin, eikä kukaan toimihenkilöistä saa korvausta yhdistykselle tehdystä työstä. Siksi onkin tärkeää, että jäsenet pyrkivät toimimaan yhdistyksen edun mukaisesti ja hoitavat yhdistyksen asiat sovitulla tavalla kuormittamatta hallintoa tarpeettomasti. Yksi osa tästä on juuri katsastus: yhdistykselle on tärkeää tuntea satamassa olevien veneiden kipparit ja tietää, että veneet ovat kunnossa. Tällöin asiat sujuvat ongelmitta ja mahdollisimman pienellä vaivalla, ja voimme keskittyä nauttimaan yhdestä Suomen hienoimmista satamista.


Luet tätä tekstiä yhdistyksen uudelta kotisivulta. Sivusto on vastikään avattu, ja sen rakennetta ja sisältöä kehitetään edelleen, mutta perusasioiden pitäisi kyllä toimia. Oleellisin uutuus kotisivuissa on jäsenosio, jonne jäsenet pääsevät jäsenyyteen perustuvilla tunnuksilla. Jäsenosio helpottaa yhdistyksen tiedottamista, kun enää ei tarvitse niin tarkkaan miettiä mitä tietoja näkyy avoimessa interntissä, ja toisaalta uusi tekniikka mahdollistaa uusia toimintoja. Esimerkiksi nyt jo uudella sivustolla on venepaikkatori, jossa voi ilmoittaa vuokralle tarjottavasta laituripaikasta, mutta lisää on tulossa.


Uuden sivuston on luonut yhdistyksemme tietojärjestelmävastaava Jan Segerstam. Tässä yhteydessä haluankin esittää yhdistyksen puolesta erityiskiitoksen Janille uskomattoman hienosti suoritetusta projektista!


Tässä tämän kevään päällimmäisiä asioita. Toivotan kaikille erinomaista veneilykesää!


Tapio Heikkilä Kommdori

12 views0 comments

Recent Posts

See All

Bình luận


bottom of page