top of page

Teknisten laiturimestarien kuulumiset

KAUPANRANTA


Kaupanrannan laituri oli katkennut kahdesta kohdasta jään paineesta johtuen. Ilmiö toistuu näköjään joka vuosi. Korjausta haittasi yhden ponttonin rikkoutuminen. Ponttoni on täyttynyt vedellä ja painaa yhtä liitosta alaspäin. Uusi ponttoni on tilattu laituritoimittajalta. Laiturin liitokset on toteutettu pulttaamalla, jotka löystyvät kesän aikana ilmeisesti aaltoliikkeestä johtuen. Liitokset löystyvät vaikka on käytetty lukkomuttereita. Hyviä vinkkejä liitosten pitävyyden parantamiseen kaivataan.

Veneiden kiinnityslenkit oli ruuvattu laiturin sivuaisaan. Viime kesänä muutama lenkki irtosi. Ruuvit on nyt korvattu pulteilla pitävyyden parantamiseksi.


LYÖKKINIEMI


Viime vuoden lopulla uusittiin laiturin sähköistys ja vedenjakelu. Uusia pistorasiapilareita on nyt 7 kappaletta ja jokaisessa on myös vesipiste. Kussakin pilarissa on 4 pistorasiaa. Vesi ja sähkö kytkettiin 15.4 innokkaiden veneilijöiden pyynnöstä. Samalla tarkistettiin vesijohtojen liitosten pitävyys sekä sähkösyöttö. Kumpikin oli säilynyt talvesta vaurioitta ja toimi moitteettomasti. Vesiletkuja on laiturilla 4 kpl. Määrää voidaan lisätä, mikäli on tarvetta. Talven aikana oli klub-housesta kadonnut vesisulun avain. Lainaajaa pyydetään palauttamaan avain paikalleen.

Kun käytätte sähköä, niin muistakaa sulkea kansi. Lisäksi muistutetaan, ettei sähköä tule käyttää veneiden lämmitykseen.

Remontin yhteydessä jouduttiin avaamaan laiturin kansi monesta kohtaa. Vanhat laudat oli kiinnitetty naulaamalla joten menivät irrotuksessa rikki. Nyt rikkoutuneet kansilaudat on korvattu uusilla. Samalla kävi ilmi, että kansilaudat ovat aika hauraita. Lähivuosina joudutaan kansilaudat uusimaan.

Aaltomerkkimme koki viime syksynä kovia, nimittäin syysmyrsky oli niin raju etteivät painot riittäneet ankkuroimaan merkkiä paikalleen. Merkki onneksi takertui lähisaaren rannassa olevaan poijuun, josta se tuotiin talvisäilytykseen laiturille.

Toukokuussa asennetaan laiturin päähän pelastusasema, vastaava on kaupanrannan laiturilla. Lisäksi asennetaan laiturin keskivaiheille pelastusrengasteline.

Laiturin puistovalaisinpylväät päätettiin säilyttää paikallaan. Lamput vaihdetaan ledeiksi kesän aikana.

Kun kuljette laitureilla ja havaitsette puutteita, niin ottakaa tarvittaessa yhteyttä tekniseen laiturimestariin. Miettikää aluksi, että voinko tämän korjata itse pienellä vaivalla. Kyseessä on yhteinen laiturimme, josta meidän kaikkien on velvollisuus pitää huolta.

Tekniset laiturimestarit Juha Helin, Matti Halttunen

24 views0 comments

Recent Posts

See All

Bình luận


bottom of page